Ryggrörelsen startade år 2000 och är den praktik i Sverige som var först ut att arbeta med den unika kiropraktiska metod som kallas Network Care.

Vi på Ryggrörelsen vill erbjuda något utöver det vanliga. Vi erbjuder en mjuk och effektiv metod som skapar möjligheter för mer än vad du kunnat föreställa dig. Vårt arbete är baserat på teorier och tekniker som bygger på Dr Donald Epsteins revolutionerande arbete.

Syftet med vårt arbete är att du snarare än att fokusera på att ”ta bort” ett symtom för att återställa dig till det tillstånd du befann dig i innan symtomet uppstod, lära kroppen strategier för att spontant kunna självreglera spänningar samt omorganisera kroppens resurser för att läka och utvecklas vidare i livet. Dvs, symtomet kan bli din språngbräda in i något bättre.

Vi kallar detta koncept för ”Reorganizational healing”. Det mesta som erbjuds inom hälso-och sjukvården i dag bygger på ”Restorative healing” (återställande läkning), och syftar enbart till att ta bort dina symtom så att du kan fortsätta göra det du alltid har gjort. Tänk om det är just det som är problemet – att det du alltid har gjort inte fungerar längre? Tänk om det du upplever som ett symtom är din kropps sätt att göra dig uppmärksam på att du behöver förändra något för att komma vidare i livet och må bra!

Network Care hjälper dig att skapa effektiva och varaktiga strategier för att göra dessa förändringar.

Loas Ahlborg

Leg Kiropraktor, specialiserad i NSA (Network Spinal Analys)

Innan jag inledde min kiropraktorgärning arbetade jag som valthornist i Norrköpings Symfoniorkester. Under en ettårig vistelse i USA 1988-89 för att fortbilda mig på mitt instrument, kom jag i personlig kontakt med Network Spinal Analys (NSA). De positiva erfarenheterna ledde till att jag bestämde sig för att utbilda mig till kiropraktor för att kunna dela med mig av mina erfarenheter och introducera NSA i Sverige.

Jag fullgjorde min femåriga akademiska kiropraktorutbildning i England 1995. Jag blev 1996 legitimerad kiropraktor efter en ettårig AT-tjänstgöring, halvtid på Södersjukhuset och halvtid på Stockholms Kiropraktorklinik. Jag fortsatte arbeta på Stockholms Kiropraktorklinik heltid till och med januari 2000. I uppgifterna ingick också att arbeta på Kistahälsan med företagshälsovård.

Jag startade Ryggrörelsen i februari 2000 och var därmed först med att introducera Network Care i Sverige och Skandinavien.

Jag har sedan utbildningstiden kontinuerligt vidareutbildat och specialiserat mig inom NSA och är sedan 2001 fullt certifierad i samtliga tre NSA-nivåer. Jag har dessutom sedan 2007 varit "staff doctor", dvs arbetat och undervisat på Network Care seminarier internationellt i Wise World Seminars regi.

Jag är medlem i Association for Network Care och tillhandahåller NSA-behandling i enlighet med Council on Chiropractic Practice Guidelines och Canon of Ethics of the Association for Network Care.

Examina och fortlöpande utbildning
 • Master of the Fine Arts (Musikhögskolan Stockholm 1986)

 • Bachelor of Science, Chiropractic. (Anglo-European College of Chiropractic 1995)

 • Network Care (kontinuerlig vidareutbildning sedan 1992)

 • Certifierad i Network Care (samtliga 3 nivåer sedan 2001)

 • Master-E certifierad Network Care

 • Ansvarig i Europa för utbildning av kiropraktorer i Network Care

 • Licensierad AlchemE Mentor 2021

Kontakta Loas:
E-post: loas@ryggrorelsen.se
Mobil: 070-6248006

Lars-Olov Ahlborg.jpeg

Monica Kringstad

Facilitator SRI (Somato-Respiratorisk Integrering)

Jag heter Monica Kringstad och är bosatt i Huddinge utanför Stockholm tillsammans med man och barn. Att få vara i naturen är väldigt viktig för mig. Det är där, på mina långpromenader med hunden i det närliggande naturreservatet som jag tillbringar mycket av min lediga tid.

Jag började som klient på Ryggrörelsen år 2006. Jag blev otroligt inspirerad och fascinerad av vad dessa verktyg som NSA och SRI kunde göra för mig. Jag är sedan april 2007 anställd på Ryggrörelsen, där jag arbetar som SRI instruktör samt i receptionen. Där har jag nu möjligheten att hjälpa andra att få tillgång till sig själva och sitt inre, vilket ligger mig väldigt varmt om hjärtat. 
Jag går kontinuerligt på vidareutveckling/utbildning inom SRI/NSA.

Jag är utbildad undersköterska med specialkompetens i psykiatri och arbetade under många år inom PIVA (psykiatrisk intensiv vårds avdelning) på Huddinge sjukhus.

Utbildningar:
 • Hälsosjukvårdslinjen Stadshagen -86

 • Reorganizational Healing Seminarium Donald Epstein -07

 • SRI Steg 1-3 Cinzia Gheza -07

 • SRI Steg 1-12 Seminarium Donald Epstein-08

 • SRI Steg 4-7 Cinzia Gheza -09

 • SRI Steg 1-7 Anastacia Metcalf -11

Kontakta Monica:
E-post: monica@ryggrorelsen.se
Mobil: 073-9491261